Frankelandgroep

Met een betrouwbare internetoplossing de workflow verbeteren

Nederlandse zorgprofessionals zijn een kwart van hun tijd kwijt aan administratieve taken, berekende bureau Berenschot in juni 2017. De meeste tijd gaat verloren aan het aanmaken en bijhouden van cliëntendossiers. Alle details over verblijf, begeleiding, persoonlijke verzorging, verpleging en behandeling moeten zorgvuldig worden bijgehouden in dossiers, wat volgens negen van de tien zorgprofessionals ten koste gaat van de directe zorg aan bewoners en cliënten. Voor zorginstellingen is er daarom veel aan gelegen met betrouwbare oplossingen te kunnen werken die direct beschikbaar zijn, waar en wanneer dat nodig is.

De Uitdaging

De Frankelandgroep, bestaande uit een thuiszorgtak en vijf locaties voor ouderenzorg in Schiedam en Vlaardingen, heeft besloten de impact van werken met de dossiers te verlagen, door over te stappen van papieren naar Elektronische Cliënten Dossiers (ECD’s). Dat maakt het beheer eenvoudiger en zorgt dat ieder dossier snel overal in de organisatie beschikbaar kan zijn. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de betrouwbaarheid en toegankelijkheid van de elektronische oplossing minimaal gelijk is aan die van de papieren variant. Dit stelt hoge eisen aan het draadloze netwerk dat voor deze oplossing wordt gebruikt.

De Frankelandgroep maakt gebruik van PlanCare, een ECD-oplossing van De Heer Software. De belangrijkste vereiste van de groep was dat dit ECD van alle 800 bewoners altijd en overal binnen de vijf vestigingen op een veilige en betrouwbare manier toegankelijk moet zijn, zonder storingen of vertragingen, ongeacht de bezettingsgraad van het netwerk. “Tot dat moment hadden we alleen Wi-Fi in een van de grote zalen,” vertelt Adrie Kagchelland, Coördinator ICT bij de Frankelandgroep, “en dat raakte direct overbelast zodra de zaal volliep.”

Weiterlesen
Herausforderung
  • Snel en betrouwbaar netwerk om personeel toegang te geven tot het nieuwe Elektronisch Cliënten Dossier (ECD)
  • Naadloze roaming in alle vestigingen en in ieder appartement
  • Eén netwerk, voor de vijf locaties
  • Voldoende capaciteit om personeel en bezoekers te voorzien van Wi-Fi
  • Een toekomstbestendig netwerk
Lösung
  • 328 Ruckus access points
  • 2 Ruckus SmartZone WLAN controllers
Vorteile
  • Een 100% dekkend netwerk, met een goede signaalsterkte en hoge betrouwbaarheid
  • Een toekomstbestendig netwerk om mee te groeien met de behoeften van Frankeland
  • Beter centraal beheer en beveiliging