Bergman Clinics

Wireless netwerk in Bergman Clinic

In het nieuwe, multifunctionele behandel- en operatiecentrum in Hilversum werkt Bergman Clinics met een volledig nieuw ingericht WLAN-netwerk. Dit Wi-Fi-netwerk biedt medewerkers en cliënten volledige dekking en hoge snelheden dankzij access points met Beamflex-technologie. Op dit netwerk draait ook een innovatief cliënt entertainment system. De ICT-afdeling van Bergman Clinics is zeer tevreden over het netwerk en de volledige ontzorging. En nog belangrijker: de cliëntbeleving is naar een nog hoger niveau getild.

Op 31 augustus 2018 was in Hilversum de feestelijke officiële opening van deze nieuwe locatie van Bergman Clinics. Na een volledige herontwikkeling van een bestaand gebouw, is een multifunctioneel behandel- en operatiecentrum in de mediastad verschenen. Cliënten kunnen daar terecht voor onder meer oogbehandelingen, cosmetische chirurgie en voor de behandeling van blaas- en bekkenbodemklachten bij vrouwen. De nieuwe kliniek bestaat uit zes verdiepingen en een souterrain met overdekte parkeerplaatsen. In de kliniek hebben de medische teams de beschikking over onder meer 5 ‘state-of-the-art’ klasse-1 operatiekamers, 4 behandelkamers voor kleinere ingrepen, 22 een- persoonskamers met overnachtingsmogelijkheid, een dagbehandelingsruimte met zes bedden en een gespecialiseerde vleugel met ruimtes voor de behandeling van spataderen.

De Uitdaging

In de nieuwe kliniek moest een innovatief en nieuw ontwikkeld cliënt entertainment system, op iPads geïntroduceerd worden, als extra service voor de cliënten. Dit cliënt entertainment system is ontwikkeld door BeagleBoxx. Via deze Bergman-app kunnen cliënten kranten en magazines lezen, spelletjes doen, tv-kijken, maar bijvoorbeeld ook Netflixen. Een app om de klantbeleving te verbeteren én een app die dus een betrouwbaar, snel en volledig dekkend Wi-Fi vereist. “Omdat het ons aan kennis en tijd ontbrak om een goed Wi-Fi-netwerk op te zetten en bovenal te managen, hebben we externe expertise ingeschakeld”, zegt Johnny de Jong, Manager ICT Services bij Bergman Clinics. “Uiteindelijk hebben we gekozen voor Allinco Systems en de access points van Ruckus Networks. Omdat we daar het beste gevoel bij hadden en het prijstechnisch ook het meest interessant was.”

Read More
Herausforderung
  • Volledige ontzorging voor het WiFi-netwerk
  • Volledige dekking en hoge netwerksnelheid
  • ​Wireless infrastructuur voor een cliënt entertainment system
Lösung
  • Drie netwerken geïmplementeerd
  • Plaatsen van 32 Ruckus ZoneFlex R310 access points
  • Gebruik BeamFlex-technologie voor maximalisatie bereik, doorvoersnelheden en netwerkcapaciteit
Vorteile
  • Hogere cliënt- en medewerkerstevredenheid
  • Ontzorgen ICT-afdeling
  • Beheer en monitoring uitbesteed